Általános Szerződési és felhasználási Feltételek

Értelmező rendelkezések:

Szállító: az ABENYS Kft. 

Ügyfél: az a természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli szervezet

Webáruház: az Abenys Kft. által üzemeltetett, www.abenys.hu elnevezésű honlap

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) az  Abenys Kft.(Szállító), és a www.abenys.hu weboldalon keresztül nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szállító és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.abenys.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szállító vagy közreműködője által történik.

Regisztráció

www.abenys.hu áruház szolgáltatásai elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is.

Regisztrálásal áttekinthetőbb hozzáférést biztosít az ügyfél számára, ahol tisztán látni a megrendelések állapotát történetét és esetleges garanciális problémák kezelését. A regisztráció önkéntes.

Megrendelés

A vevő kiválasztja a terméket az aktuális www.abenys.hu kínálatából. Megerősítésként kattintson a " Megvásárol " gombra. Következő lépésben kitölti az alapinformációkat és kiválasztja a szálitási és fizetési módot. Megrendelés feladásával a vevő igazolja, hogy ismeri és elfogadja az Üzleti feltételeket. A megrendelés elküldése után az ügyfél kap egy visszaigazolást az e-mail címére. A szállító abban az esetben, ha nemtudja a rendelést teljeséteni, azonnal informálja az ügyfelet e-mailben és eggyeztet az esetleges változtatásokról ( szállításí idő, termék csere,…).

Ha a szállító nemtudja a megrendelt terméket bebiztosítani, joga van a rendelés törlésére.

Ár

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

Fizetési mód

Az ügyfél a következő képpen fizethet:

  • Utánvéttel  - A fizetés az áru átvételekor történik
  • Bank előreutalás - ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék küldése csak ezt követően lehetséges
  • TrustPay fizetési kapu - online bankkártyás fizetés

Személyre szabott áruk, azaz saját szöveg vagy fotóval gyártott termékek, csak előreutalás után kerül gyártásba, utánvétteli fizetés nem lehetséges.

 

Elállás joga

A vásárló a termék átvételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül, díjmentesen elállhat. Nem gyakorolhatja a vásárló az elállási jogát a vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, így különösen a szerzői jogi védelem alatt álló termékek (pl.: hang-, illetve képfelvétel, valamint számítástechnikai szoftver) esetében, ha a csomagolást a vásárló felbontotta, továbbá a személyre szabott termékeknél amelyek a vásárló egyedi kérésére lettek elkészítve, legyártva.

A vásárló az elállási joga gyakorlását írásban (e-mailben vagy postai úton) köteles az eladónak bejelenteni. Amennyiben a vásárló a termék árát megfizette, az eladó az elállás közlését és a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül a termék vételárát visszatutalja a vásárló által megadott bankszámlára.

A vásárló vásárlástól való elállása esetén viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Elállás esetén az esetleges használat következtében keletkezett értékvesztést eladó a vásárlóra hárítja.

A vásárló a terméket az eladó posta címére köteles visszajuttatni.:
abenys.hu - Benkóczky
Fáy András utca 22
2900 Komárom

Az eladó csak akkor köteles a terméket visszavenni, ha a vásárló azt az eredeti csomagolásban, sérülésmentesen szolgáltatja vissza. Amennyiben a vásárló a terméket már használta és nem tudja azt hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszaszolgáltatni az eladónak, akkor eladó annak átvételét visszautasíthatja, vagy a használat következtében keletkezett értékvesztést a vásárlóra hárítja.

Spinner